Administratieve Fraude

Geconfronteerd met administratieve fraude?

Als ondernemer kun je het missen als kiespijn, maar als je met medewerkers werkt, kan administratieve fraude voorvallen. Vaak sleept administratieve fraude al een hele tijd aan voor je het opmerkt en bewijzen verzamelen is vaak lastig. Gelukkig kun je een privédetective als DB Investigations inschakelen om de nodige bewijsstukken te verzamelen.

Wat is administratieve fraude?

Administratieve fraude is een containerbegrip en kan heel ver gaan. Bedrijfsfraude komt binnen heel wat bedrijven voor. Medewerkers gaan heel ver in het vervalsen van documenten of het opzetten van frauduleuze constructies, al dan niet met de hulp van leveranciers. Vaak gaat het ook gepaard met het stelen van bedrijfseigendommen. Je wil niet weten hoeveel medewerkers steekpenningen opstrijken, waardoor jouw onderneming geld verliest. We zijn thuis in het interviewen van medewerkers en het uitspitten en analyseren van documenten. Administratieve fraude is één ding, dit voorkomen een ander. Bij DB Investigations kunnen we ook de nodige tips geven om fraude in de toekomst te voorkomen. Wist je trouwens dat ook leveranciers fraude kunnen plegen en documenten vervalsen?

Waarom een privédetective een verschil kan maken?

Privédetectives worden geregeld ingeschakeld bij administratieve fraude en hebben dus de nodige kennis. We herkennen patronen en kunnen dan ook snel de fraude blootleggen. Terwijl jij verder gaat met het runnen van je zaak, kunnen wij een diepgaand onderzoek voeren en bewijzen verzamelen van de administratieve fraude. Dit doen we in alle discretie. Een zorgvuldig opgebouwd dossier zorgt voor bewijslast die gebruikt kan worden in de rechtbank en/of om er de fraudeplegers mee te confronteren. Zonder bewijzen sta je zwak, laat staan dat je je geld kunt recupereren. Fraude kan je reputatie zwaar aantasten en moet dan ook doortastend aangepakt worden.

Mogelijke gevolgen van administratieve fraude?

Buiten de financiële schade die je onderneming kan oplopen, kan ook je reputatie lijden onder fraude. Bovendien tast het vaak de relatie met leveranciers en klanten aan. Administratieve fraude werkt aanstekelijk. Voor je het weet beginnen meerdere medewerkers te frauderen en is het hek helemaal van de dam. Administratieve fraude dient dan ook onderzocht én aangepakt te worden. Vaak is dit geen prioriteit voor anderen, maar wel voor jou.

Meer weten over de aanpak van DB Investigations?

Wil je meer weten over de aanpak van administratieve fraude die we bij DB Investigations hanteren? Geef ons een seintje. We leggen je haarfijn uit hoe we jouw dossier aanpakken en binnen de krijtlijnen van de wetgeving blijven. Ons onderzoek verloopt in alle discretie en beschouw onze samenwerking gerust als een investering in de toekomst. Wij voorkomen immers veel erger.

Stel hier uw vraag

    Naam

    Email

    Telefoon

    Uw bericht